Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
akkusmarkt.over-blog.com

Accu HP Pavilion tx2500

De Pi heeft al geleid tot de ontwikkeling van monitoren, camera's, kasten, softwaretools en uitbreidingskaarten om de bruikbaarheid van de computer te verbeteren. APlus Mobile wil de bruikbaarheid van Raspberry Pi vergroten zodat het systemen voor woningen, auto's, en apparaten kan bedienen via een uitbreidingskaart, MotherBone PiOn genaamd. De uitbreidingskaart heeft het vermogensrelais, de pins, poorten, en firmware functies die Raspberry Pi relevant zou kunnen maken voor grotere elektronica.APlus Mobile gebruikt Kickstarter om geld te verzamelen voor de ontwikkeling van de MotherBone PiOne, die naar verwachting tussen de 200 en de 250 dollar zal gaan kosten. Als APlus er niet in slaagt om het project te financieren door middel van crowdfunding, zal het toch in de verkoop gaan, zei Amy Ciesielka, eigenaar van APlus Mobile, in een e-mail. Ouderwets inbellen om te kunnen internetten: het bestaat nog. De Amerikaanse provider AOL verdient er nog flink geld mee ook! Bijna 2,5 miljoen Amerikanen hebben geen andere optie dan inbellen en betalen steeds hogere tarieven. En dat zal nog wel een jaartje of vijf zo zijn, meldt BGR, maar eindelijk is het einde in zicht. Na jarenlang te zijn uitgeknepen tot op het bot mogen 2,42 miljoen Amerikanen nu hopen op licht aan het einde van de tunnel.Analisten en aandeelhouders klagen al enige tijd dat een te groot deel van het inkomen van AOL bestaat uit het geld dat het uit de zakken van dialup-klanten hengelt. De marges erop zijn enorm hoog en AOL kan zijn 2,42 miljoen inbelklanten vragen wat het wil. Telkens wordt het abonnementsgeld verhoogd en dat kan straffeloos omdat de klanten nergens anders heen kunnen: er is geen alternatief voor dialup in de afgelegen gebieden van de Verenigde Staten.

Gemiddeld haalt AOL bijna 20 dollar per maand uit zijn inbelklanten, volgens onderstaande tabel van Quartz. Dat levert een operationele winst op van 138 miljoen dollar. Dat wordt door geen enkele andere dienst van AOL geëvenaard.Wel wordt door onderzoeker Jan Dawson van Jackdaw Research gezegd dat als de daling van het aantal inbelklanten (per jaar 9 procent minder) doorzet, de winst over 5 jaar niet meer voldoende is, schrijft BGR. Dat betekent dat AOL naar een nieuwe melkkoe moet zoeken. Die nog nergens in zicht is, vindt Quartz.De winst die AOL haalt op zijn inbelklanten wordt overigens gebruikt om websites als onder meer TechCrunch en The Huffington Post overeind te houden.De Windows 8.1 Update is onlangs openbaar gemaakt, en biedt allerlei nieuwe functies voor traditionele pc-gebruikers. Maar één ding dat het biedt is het nieuwe Startmenu dat Microsoft onlangs onthuld heeft - die zal over een paar maanden in een latere update verschijnen.

Maar Windows 8.1 heeft al een soort Startmenu dat je tevoorschijn kunt halen door met de rechtermuisknop op de Startknop in de linkeronderhoek te klikken. Dit staat bekend als een menu voor 'power users', maar het is een populaire manier om snel de pc af te sluiten omdat het veel eenvoudiger is dan op de Settings-charm te klikken.Maar je kunt met dit menu veel meer dan alleen je computer afsluiten. Hier zijn drie functies die elke Windows 8.1-gebruiker zou moeten kennen.Bovenaan het power user menu staat een optie met de naam Programs and Features, waarmee je direct toegang krijgt tot het Control Panel om programma's te verwijderen.Vergeet niet dat deze optie alleen werkt voor desktop-apps. Als je een moderne gebruikersinterface app wilt verwijderen, klik dan met de rechtermuisknop op de app en selecteer Uninstall.De traditionele manier om bij de Task Manager te komen is door op Ctrl+Alt+Delete te drukken. Maar door de jaren heen heeft Microsoft deze optie van alleen een sneltoets naar een volledig menu omgetoverd met andere opties zoals het afsluiten of vergrendelen van je pc.

Dus een iets snellere manier om bij de Task Manager te komen is deze via het power user menu te benaderen. Van hieruit kun je snel zien welke app al je processorkracht in beslag neemt of een niet reagerende app afsluiten.Meteen onder de Task Manager staat een optie om het Control Panel te openen. Het lijkt alsof er duizend manieren zijn om in Windows 8.1 het Control Panel te openen, waaronder via de Settings charm, de desktopweergave in File Explorer, en het All Apps scherm.Wat mij betreft is de snelste manier om er te komen met de rechtermuisknop klikken op de Start knop (of druk op de Windows toets + X als je echt chique wilt doen).Het enige wat nog sneller zou zijn is het Control Panel aan de taakbalk vast te pinnen.Nadat je eraan gewend bent geraakt om deze drie opties via het power user menu te benaderen zijn er hopen andere opties die je misschien handig vindt, waaronder energie instellingen, systeeminformatie, netwerkverbindingen, en de Windows PowerShell, om er maar een paar te noemen. DuckDuckGo beschermt je privacy op het web en zorgt ervoor dat bedrijven jouw surfgedrag op het web niet volgen. De zoekmachine stelt de anonimiteit van de gebruiker voorop en kan sinds de lancering van de nieuwe bètaversie ook beelden, producten en video's vinden.

De privacybescherming die DuckDuckGo probeert te bieden schuilt zich in de naam. 'Duck ,duck, Go!', wegduiken en gaan. Dat wordt vormgegeven met een vrolijke snavel die sinds kort dus ook het web afspeurt naar beeld en video. Dat kon voorheen ook al, maar ging via Google en Bing. De privacy was daar dus ver te zoeken. Zoekmachine DuckDuckGo heeft wel moeite om gevonden items te ordenen. Het is daarom maar net wat je belangrijk vindt om te bepalen welke zoekmachine je gebuikt. Je gaat voor privacy of gebruiksgemak.DuckDuckGo speelt in op privacy en dat zie je terug als je de add-on hebt geïnstalleerd op je webbrowser of opent via het web. Op de pagina van de zoekmachine zie je naast de zoekbalk een klein rood blokje met Meer erop staan. Als je deze aanklikt en je gaat naar Instellingen dan valt meteen op dat alle opties op default staan. De machine geeft dus geen informatie over vanaf waar je het internet bezoekt, waar je naar zoeken via welk ip-adres je er bent gekomen. Je kunt die instellingen aanpassen naar eigen wens, dit was met de Epic Privacy Browser wel anders. Je geeft zo wel deels je identiteit prijs.

Nieuw in de zoekmachine van DuckDuckGo is dat je zoektermen ook aan foto's en video's op het web worden gelinkt. Je krijgt een overzicht te zien van gerelateerde beeldbestanden die op willekeur direct onder de zoekmachine te vinden zijn. Je kunt daarbij van links naar rechts gaan om door de bestanden te zoeken. Het nadeel hier is ook dat DuckDuckGo minder gerangschikt kan zoeken dan Google of Bing, omdat ze je gegevens niet opslaan en bijhouden.Dat neemt niet weg dat je nu ook in privacy bepaalde zoektermen kunt gebruiken om afbeeldingen te vinden, iets wat voor sommigen een zeer welkome toevoeging zal zijn. Het is alleen onduidelijk waarom er niet elke keer foto's verschijnen bij een zoekopdracht, soms gebeurt dit gewoon niet.Het voordeel van DuckDuckGo is dat deze zoekmachine je vrij laat in wat jij belangrijk vindt. Add-ons worden ondersteund, maar je kunt ook bij gebrek aan goede zoekresultaten via DuckDuckGo zoeken in Bing of Google. Als je op zoek bent naar producten, dan kan het ook bij bijvoorbeeld Amazon.com. Dit doe je door naar het blauwe icoontje met neerwaartse pijltje te drukken. Deze vind je direct rechts van de zoekbalk.Niet gevonden wat je zocht? Zoek dan eenmalig via andere zoekmachines.

Met DuckDuckGo bepaal je zelf de mate van privacy die je wilt hanteren en je kunt op de privacybeschermende zoekmachine afstellen naar jouw wens. Dit is althans als je geen gebruikmaakt van het oude internet Explorer 8, want daarvoor is de bètaversie nog niet geschikt. De zoekmachine is compatibel als add-on voor Google Chrome, Firefox en Internet Explorer en kan als app gebruikt worden voor Windows Phone, iPhone, Android-smartphone, iPad en Android-tablet.Cybercriminelen kunnen het beste hun pijlen richten op vrouwen. Die updaten niet of nauwelijks hun virusscanner of securitysuite en surfen onbekommerd op het internet. Aan de andere kant hebben vrouwen wel meer zelfkennis: slechts 10 procent denkt voldoende kennis te hebben over online bedreigingen en bescherming hiertegen, zegt Kaspersky Labs, die onderzoeker MediaTest de beide seksen aan een stel vragen onderwierp om duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen man en vrouw.Het onderzoek is gehouden onder 2000 Nederlandse en Belgische mannen en vrouwen die frequent het internet gebruiken. de conclusie is: mannen wapenen zich beter tegen cybercriminaliteit dan vrouwen. Verder bleek dat het grootste deel van de beide seksen beveiligingssoftware gebruikt, maar dat vrouwen nogal nalatig zijn in het updaten ervan.

Opvallend is dat vrouwen het gevaar op de smnartphone hoger inschatten dan mannen, maar dat de risico's op de pc en tablets worden onderschat. Maar, zo zegt Kaspersky, vrouwen "zijn er over het algemeen goed van op de hoogte dat ze niet goed op de hoogte zijn."Zolang als ik me kan herinneren heeft geen enkele versie van Windows ooit standaard bestanden als documenten en spreadsheets op het bureaublad opgeslagen. En sinds XP is het ook niet bepaald een veilige plek om ze op te slaan. Toch kunnen sommige mensen de verleiding niet weerstaan. Er zijn goede redenen om bestanden niet op het bureaublad op te slaan. Om te beginnen is het lastig te ordenen. Hoewel je bestanden op het bureaublad op naam en datum kunt sorteren, kun je ze niet op een tweede criterium groeperen. En het kan overweldigend druk worden, iets wat niet het geval is met een groepeerbare, doorzoekbare map.En er staan bijna altijd applicatievensters voor, waardoor een deel van je bestanden niet te zien zijn. Je kunt natuurlijk altijd die vensters verbergen of minimaliseren, maar daardoor krijg je wel een extra laag met gedoe.Het belangrijkste is, dat bestanden op het bureaublad niet zo goed beschermd zijn als bestanden in libraries zoals My Documents en My Pictures. Als je bijvoorbeeld System Restore gebruikt om Windows te herstellen naar de staat van afgelopen woensdag, dan zal deze functie alle bestanden die na deze datum aan het bureaublad zijn toegevoegd verwijderen. De bestanden in My Documents zullen echter onaangeroerd blijven.

Bovendien back-uppen veel back-up programma's niet standaard het bureaublad. Je kunt dat natuurlijk ergens in de instellingen van je back-up programma veranderen.Als je toch naar het bureaublad wilt back-uppen zul je Windows een beetje aan moeten passen om het veiliger te maken - en handiger.Ten eerste zul je het bureaublad aan de Documents library moeten toevoegen. Dit beschermt het bureaublad tegen veranderingen door System Restore en mogelijk wordt het bureaublad ook aan back-ups toegevoegd. Zo stel je het in:In het Library gedeelte van Windows Explorer (File Explorer in Windows 8), klik met de rechtermuisknop op Documents en selecteer Properties.Klik in het dialogvenster op de optie Include a folder en selecteer het bureaublad. Je kunt het bijna bovenaan in het Navigation paneel vinden, onder Favorites.Als je wilt dat programma's standaard naar het bureaublad opslaan, selecteer Desktop in de Library locations lijst en klik op Set save location. Op die manier zal het bureaublad de eerste plek zijn waar een programma je document, spreadsheet, of alles wat geen foto, video, of muziekbestand is probeert op te slaan. Symantec wil stoppen met antivirus-oplossingen want het levert geen geld meer op. Volgens de antivirusmaker wordt nog niet de helft van de aanvallen gestopt en schiet het dus niet op. Dat is weer eens een ander geluid. In een artikel bij The Wall Street Journal zegt de chef informatiebeveiliging van Symantec, Brian Dye, dat het leveren van antivirusoplossingen geen geld meer opbrengt, en het wat hem betreft "dood" is.

Tegenwoordig stopt een AV-oplossing slechts 45 procent van alle aanvallen op computersystemen en dat schiet dus niet op. Volgens Dye heeft een AV-product voor een individuele consumentencomputer nog wel zin "omdat het ook spam tegenhoudt" en nog wat andere voordelen met zich meeneemt.Dat Symantec ermee wil stoppen is een schok, vooral aangezien het beveiligen van gebruikers-pc's nog steeds 40 procent van de omzet uitmaakt. Maar het bedrijf wil zich richten op de zakelijke markt met Security as a Service, waarmee vooral wordt gereageerd op aanvallen door ze on the fly te bestrijden, data te beschermen en de aanvaller te lokaliseren.Symantec is een laatkomer in die markt, zegt Dye, maar beter laat dan nooit. "Het is uiteindelijk het beste om toch deel te nemen aan het spel waarin je allang actief had moeten zijn", zegt hij tegen de WSJ.Maar volgens andere leveranciers maakt Symantec nu wel een hoop lawaai maar lopen ze gewoon achter. "AV op zich is niet langer genoeg en AV-leveranciers hebben daar niet goed op ingespeeld", zegt Jerome Segura van Malwarebytes tegen de International Business Times. "Er zijn daarnaast zoveel spelers in de markt dat geld verdienen steeds moeilijker wordt."Maar een van die AV-leveranciers, McAfee, vindt dat AV-producten nog steeds belangrijk zijn. "Het is toch een portier bij de deur", zegt Raj Samani van McAfee. Volgens hem kan een AV-product veel tegenhouden en is daar ook goed in, maar die producten zijn niet bedoeld om alle bedreigingen buiten te houden. "Als Symantec bedoelt te zeggen dat de dagen zijn geteld voor AV-software als zelfstandig product, dan hebben ze daar gelijk in."

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post